Blog

Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale, asociată cu tulburări de...

Anterior au apărut articole despre Lite Center (str. Petofi Sandor nr. 5, Satu-Mare) despre activitățile și despre filozofia acestuia. Acum doamna Abkorovits Maria, specialistul companiei prezintă o nouă technologie unică, care a fost dezvoltată în Statele Unite ale Americii. Cu această technologie până în prezent au fost ajutate mii de persoane,...

Puterea de vindecare a câmpului magnetic nu este un lucru nou, existând multe locuri pe Pământ cărora le sunt atribuite efecte terapeutice datorită câmpului magnetic din acea zona. Pământul are un câmp magnetic dar din cauza betoanelor, a izolațiilor, a aparatelor electronice, electrosmogul, omul nu mai poate beneficia de acest câmp magnetic...

Lumina soarelui este esențială în viața omului, iar în ciuda reacțiilor sale adverse, lumina soarelui are totuși o serie de efecte benefice. Egiptenii, grecii și romanii, încă din era antică au folosit lumina soarelui în scopuri terapeutice.

Standard Water

2017.03.19

Este dispozitivul cel mai adecvat pentru purificarea apei. Este un sistem pe care un specialist îl va monta în bucătăria Dumneavoastră și astfel veți avea posibilitatea de a bea, dar și de a găti cu apă curată (purificată) și de a consuma aceasta apă proaspătă tot timpul.

În zilele noastre, apa îmbuteliată este destul de răspândită, dacă acum 20-30 de ani nu prea exista apă îmbuteliată pe piață, acum sunt multe gospodării unde nu se mai bea deloc apă de la robinet, doar apă îmbuteliată.

Apa

2017.03.16

Știm cu toții că fără apă nu există viață, dar suntem mai puțini cei care știm că, din păcate, în zilele noastre ne putem întâlni cu apa la baza producerii multor boli. Tatăl microbiologiei, Lauis Pastour, a spus că "90% din bolile noastre le bem".

Interesant

2017.03.10

În zilele noastre tot auzim de poluarea aerului, de la fumul produs de fabrici, gazele de la mașini, etc., toate acestea poluează aerul. Aici însă este o mare greșeală, deoarece, din punctul de vedere al sănătății noastre, poluarea aerului din exterior nu este cel mai rău lucru, ci faptul că aerul din locuințe este cu mult mai poluat, iar acest...

TBC

2017.03.09

România ocupă primul loc în Europa

Alergia este reacția intensivă, accentuată a sistemului imunitar la diferiți alergeni. Alergenii sunt substanțe (de ex. plen, praful de casă, păr de animale) a căror componentă proteică provoacă hipersensibilitate (cu mici excepții). Hipersensibilitatea este o stare patologică prin care la unii oamenii, anumiți stimuli externi, provoacă...

Astm

2017.03.05

În astm, căile respiratorii sunt obstrucționate din cauza inflamației mucoasei bronhiilor, iar aceasta duce în timp la edem și la constricția spastică a musculaturii netede a bronhiilor. Dispneea și sufocarea este cauzată de îngreunarea expirării aerului. Expirul este prelungit și din această cauză bolnavul nu poate inspira aer oxigenat.

Boala reumatoidă cauzează durere și rigiditate la nivelul articulațiilor, a mușchilor, a tendoanelor, la nivelul spatelui sau la nivel cervical. Acesta poate să țină câteva zile sau câțiva ani, provocând de la disconfort ușor până la invaliditate gravă.

Pe baza examinărilor clinice, în creșterea masei osoase pot fi benefice flavonoizii și biofosfonații. Aceștia din urmă, precum și derivații lor mai moderni, blochează funcția celulelor osteolitice, reducând astfel riscul apariției fracturii osoase.

Osteoporoza

2017.03.02

Vorbim de osteoporoză atunci când densitatea osoasă scade, respectiv masa osoasă, ce duce la creșterea fragilității oaselor, precum și la creșterea riscului apariției fracturilor spontane. Numele bolii în sine înseamnă: os poros, găurit, trabecular.

Dacă valoarea tensiunii arteriale este de 140/90 mmHg (măsurată în poziție șezândă în repaus și repetată după 2 minute) vorbim despre hipertensiune arterială. Această boală este considerată un "ucigaș viclean", deoarece nu are simptome, nu apare durere, dar poate provoca o serie de boli cu complicații, cum ar fi: ateroscleroza, infarct miocardic,...

Deseori, infarctul miocardic nu se întâmplă cu simptomatologie atât de dramatică, cum este arătat la televizoare sau în filme. La foarte mulți oameni, simptomele sunt mult mai puțin evidente, sau pot chiar să lipsească de tot.

Stroke-ul reprezintă deteriorarea temporară a funcției cerebrale, sau în cazuri mai grave, permanentă, care afectează un teritoriu bine delimitat al țesutului cerebral. Acest fenomen se produce atunci când, dintr-o anumită cauză, pe respectivulteritoriu cerebral, temporar scade sau chiar se întrerupe fluxul sanguin și, prin urmare, celulele nu mai...

În zilele noastre este ucigașul numărul unu în lume. Din păcate, fiecare dintre noi ne-am întâlnit cu următoarele boli, dacă nu personal, atunci prin cineva cunoscut din anturajul nostru: hipertensiune arterială, infarct miocardic, hemoragie cerebrală, stenoza arterelor, nivel crescut de colesterină, etc.

Diabetul zaharat încă nu este o boală ce poate fi vindecată. Tratamentul este pe viață și constă în menținerea la un nivel normal al glicemiei, prevenind astfel apariția complicațiilor care ar influența calitatea vieții pacientului.

În întreaga lume sunt aproximativ 336 de milioane de oameni care sunt luați în evidență cu diabet zaharat. Probabil că sunt mult mai mulți cei care suferă de această boală, dar în prezent nu știm încă cifra reală a celor care au o astfel de afecțiune.

În civilizația vestică cea mai cunoscută terapie este tratamentul medicamentos. Tratamentul cu medicamente a început să se răspândească din ce în ce mai mult începând cu anii 1900, iar în zilele noastre terapie cu medicamente aproape că a eliminat de pe piață orice alt mod de terapie.

Am fost cândva la un curs al unui medic, unul dintre cei mai cunoscuți din Europa, care are mulți adepți si care de obicei ține cursuri foarte interesante. Mie mi-a plăcut foarte mult o parte din cursul domniei sale pe care doresc să o împărtășesc cu dumneavoastră:

Viport

2017.02.21

Dispozitiv de masurare a Stresului Cardiac "Viport"

Terapia cu laser de joasă energie vă poate ajuta să preveniți un accident vascular cerebral (AVC)